Parforhold – 4 tips til et godt parforhold

Parforhold – 4 tips til et godt parforhold

december 16, 2023 0 Af WSPA.dk

Der har aldrig været flere i Danmark der bliver skilt end der er i dag og i de seneste år har der æret mellem 14.000 og 19.000 der er blevet skilt om året ifølge dansk statistik, og det er faktisk utroligt skræmmende at der er så mange parforhold der går galt, uden at de faktisk behøver det. For der er nogle helt grundlæggende ting, som du kan forbedre i dit parhold, som kan redde kærligheden og passionen som i startede med at have for hinanden i starten, hvor i lærte hinanden at kende. Derfor vil jeg i denne artikel komme ind på 4 tips som du bør kende, så dig og din bedre halvdel kan være sammen til ’’døden jer skiller’’.

Et godt parforhold

Parforhold er en sjov ting, for når man lever i et parforhold, så findes der så mange forskellige definitioner på et godt parforhold. Men hvad er endeligt et godt parforhold? Et godt parforhold er et parforhold hvor dig og din partner er glade for hinanden, og for jeres liv sammen. Det er ganske simpelt. Et godt parforhold kan sagtens indeholde skænderier, og det er de færreste parforhold derude som ikke gør netop dette. Men det der er vigtigst, er at man bliver ’’gode venner igen’’ efterfølgende. De kommende 3 tips vil hjælpe med at sætte nogle tanker i gang om hvordan du kan få et godt parforhold, hvis du ikke allerede har det.

Sådan får du et bedre parforhold

Hvis du gerne vil have et bedre parforhold, så er du faktisk allerede på rette vej. Bare det at du sidder og søger viden lige nu viser at du er handler, og at du rent faktisk gør noget. De kommende 4 tips vil hjælpe dig videre i din søgen til at få mere intimitet i parforholdet.

1.     Stil krav til din partner

I alle parforhold bør man kunne stille krav til hinanden. Det er utroligt vigtigt at man har nogle forventninger til hinanden, og det er også vigtigt at din partner kender til disse krav. For hvis partneren ikke kender dine krav, så vil han eller hun aldrig nogensinde kunne opfylde de krav du har.

Men i jeres forhold så skal i stille krav til hinanden og i skal gøre det ansigt til ansigt.

Sådan gør i:

  • Sæt jer i sofaen eller ved spisebordet og fortæl hvilke krav i har til hinanden. Det er vigtigt at det er klare krav, og gør det klart for hinanden hvilke der er vigtige at følge.
  • Efter 14 dages tid, så tager i en opfølgende snak, hvor i taler om i er tilfreds med hvordan de sidste 14 dage har været i forhold til hinandens krav.

Skriv gerne jeres krav ned, så i fremover kan tage sedlen frem med jeres krav til hinanden, så i løbende kan tale om jeres forhold og vær ikke bange for løbende at stille nye krav.

2.     Sex

Ja, den er god nok. Sexen er vigtig. I behøver ikke at have sex hver dag, og i mange forhold, så er sex langt fra noget som sker særligt ofte. Men det ændrer ikke på at man engang imellem skal vise at man også er tiltrukket af hinanden, hvor man bedst kan vise dette ved at have sex. Har én af jer, eller jer begge to ikke lyst, så kan i eventuelt læse nogle sexnoveller for hinanden for at få inspiration og potentielt også lyst til være fysisk romantiske.

3.     Invester i forholdet

I skal begge to investere i forholdet. At investere i forholdet betyder, at i skal prioritere hinanden og bruge tid sammen hvor det bare er jer to. Tag ud og rejs eller bare tag en aften ud og spise, hvor alt kun handler om jer to. Og husk for guds skyld at gå på kompromis i jeres forhold. Nogle gange skal man gå på kompromis, og det er noget i begge er nødt til at gøre. Ofte endda.

4.     Vær aktive sammen

Noget af de bedte i kan gøre sammen, er at holde jer aktive. Tag ud og løb en tur sammen. Eller bare gå en lang tur, hvor i både får frisk luft og motion sammen, mens i får talt uden at blive distraheret af telefoner og fjernsyn. Når i er aktive, så vil kroppen frigive hormonet endorfiner som giver en følelse af lykke og glæde, og hvem er bedre at dele dette med end den du elsker? Og derudover så er også en fremragende måde at komme i god form på.


Husk at kæmp for kærligheden, for ellers så klare den sig ikke.

Kunne lide denne artikel? Så læs artiklen: Huskøb for førstegangskøbere – 7 tips og råd du bør kende