Forskellen på en hundesygeforsikring og en lovpligtig hundeforsikring?

Forskellen på en hundesygeforsikring og en lovpligtig hundeforsikring?

september 6, 2022 0 Af WSPA.dk

Skal du have en forsikring til din hund, og er du i tvivl om du skal vælge en hundesygeforsikring eller nøjes med en lovpligtig hundeforsikring?
Der er mange som ikke kender forskellen på den lovpligtige hundeforsikring og hundesygeforsikringen, hvilket resultere i at folk laver det forkerte køb af forsikring, fordi de tror de er anderledes dækket end de rent faktisk er.

Derfor har vi lavet denne artikel for at fortælle lidt omkring de forskelle der er på disse to typer forsikringer, samt fortælle hvilke du bør vælge.

Hundesygeforsikringen

Forskellen på en hundesygeforsikring og en lovpligtig hundeforsikring?

Hundesygeforsikringen er den forsikring som man bedst kender som den udvidede hundeforsikring. Det er den forsikring som man bør vælge hvis man ønsker en forsikring som dækker sin hunds dyrlægeforsikringer, medicin og hundepension hvilket også betyder at du er dækket hvis din hund eksempelvis bliver syg og du skal til dyrlægen, hvor hundesygeforsikringen typisk dækker disse regninger.

Derudover så dækker denne hundesygeforsikring også ofte medicin som også kan blive utrolig dyrt i længden. Så det betyder også at hvis du har en hund af en dyr race eller en ældre hund, så bør du afgjort overveje om det ikke kunne være en god ide at tegne en hundesygeforsikring som dækker disse udgifter.

Lovpligtig hundeforsikring

Den lovpligtige hundeforsikring er den forsikring som man er nød til at tegne hvis man vælger at have en hund. Den lovpligtige hundeforsikring er også kendt som basis hundeforsikringen, da dens dækning er begrænset hvilket også gør den til en billig hundeforsikring.

En lovpligtig hundeforsikring dækker hvis hunden bidder andre dyr eller mennesker, eller ødelægger ejendomme. Den dækker ikke hvis du skal have dækket dyrlægeregninger eller mecidin som en hundesygeforsikring gør.

En af de selskaber hvor du lettest kan få et overblik over dette er hundeforsikring hos alka hvor de giver dig et tilbud direkte på nettet, så du slipper for at tale med sælgere, eller udfylde papirarbejde som man ofte skal for at få et tilbud på forsikringer. Derfor bliver det også lettere at få et overblik over hvad priserne på den lovpligtige eller den frivillige hundesygeforsikring

Hvilen skal du vælge?

Du skal vælge den forsikring som passer dit behov bedst. Hvis du ikke vil have en stor forsikring som dækker alt, men bare vil nøjes med et billigere alternativ så vælg den lovpligtige hundeforsikring, mens du ellers bør vælge den frivillige sygehundeforsikring.

Læs også artiklen: Stor guide til VPN – Hvad er det?