To anderledes og alternative måder du kan tjene penge på

To anderledes og alternative måder du kan tjene penge på

december 16, 2023 0 Af WSPA.dk

Ønsker du lidt ekstra oveni din månedlige indkomst, men vil ikke tage overarbejde eller ekstra timer på kontoret? Heldigvis er der råd for dette, både ved det afkast du potentielt kan få gennem traditionel aktiehandel eller ved at ty til investeringsformen CFD, som direkte oversat til dansk betyder differencekontrakt.

CFD handel

Vælger du at prøve dig ad med cfd handel, går du med til at spekulere i udsving, som deraf gør det muligt for dig at få gevinst ved både stigninger og fald. Dette kan gælde for en lang række forskellige ting herunder eksempelvis olie- og valutahandel samt aktier. Som investor indgår du en kontakt med øje for, at dine spekulationer vil vise sig at være tilsvarende de faktiske udsving, som viser sig, når kontrakten henholdsvis indgå og udløber.

Nogle vil mene, at den store fordel ved CFD handel er, at man både kan få afkast ved stigninger og fald og deraf også, hvis der skulle være en dårlig dag på det gældende marked. Som helt ny på investeringsmarkedet kan man have tendens til at tro, at det på ingen måde vil være muligt at tjene penge på en markedsmæssig dårlig dag, men netop med CFD’er kan dette lade sig gøre.

En anden fordel ved CFD er desuden potentialet til at handle kort- og langsigtet, som åbner for flere muligheder i form af at kunne købe, når du tror på en kommende stigning i en given valuta i forhold til en anden. Og desuden også hvis du eksempelvis forudser, at GBP/EUR vil falde over en længere kommende periode.

Traditionel aktiehandel

Du har helt sikkert hørt om aktiehandel, som denne forløber på traditionel vis, men har endnu ikke prøvet kræfter hermed. Aktiehandel er en investeringsmulighed, som bevæger sig på globalt plan og har en masse valgmuligheder, hvad end det drejer sig om hvilket land, virksomhed eller industri, som du ønsker at handle med.

I forståelsen af aktiehandel på basalt niveau kan du som investor tjene penge, da du køber aktier i en virksomhed, og på papiret derfor ejer en given procentdel af den respektive virksomhed. Gevinsten kommer af, at du har ret at få udbetalt en procentdel af det overskud, som virksomheden har opnået gennem sin indtjening. Hvis du vil have det optimale udbytte af din aktiehandel, kan du prøve at forstå aktiekurserne, som nemt bliver påvirket af begivenheder i markedet.