IOS eller android – Hvilke er bedst og hvorfor?

IOS eller android – Hvilke er bedst og hvorfor?

december 16, 2023 0 Af WSPA.dk

Skal du, eller en du kender ud og have ny telefon? Ja, så står du sikkert også med valget om man skal vælge en telefon med IOS eller Android, altså valget står imellem Apple’s Iphone og nærmest alle andre telefoner, da langt størstedelen af de andres producenter derude har brugt Android som styresystem. Vi vil forsøge at gøre valget en smule lettere.

Sikkerhed

Der er ingen tvivl om at sikkerhed på nettet er vigtigt i denne tidsalder. Der findes utroligt mange hackere derude som elsker at udnytte et smuthul, og det kan ende med at koste dig dyrt. Derfor er sikkerhed et område du skal kigge nøje på når du skal vælge telefon.

Iphone: Iphone er utrolig sikkert og der findes ikke særligt mange tilfælde af hackerangreb på deres styresystem IOS. Med en Iphone kan du naturligvis også sikre dig med sikkerhedsapps, men som regel så er det ikke noget der nogensinde bliver nødvendigt.

Android: Android har haft en del hackerangreb og her bør du få en app der kan sikre din telefons sikkerhed, når du befinder dig på nettet. Du behøver ikke at frygte virus eller hackere, men forvent at det kan ske og sørg for at hente en sikkerhedsapp for en sikkerheds skyld

Chromecast vs Apple tv

Apple som står bag Iphone, har lavet Apple tv for at skabe deres egen ”Chromecast” til deres forbrugere. Derfor er disse to praktisk talt identiske, men der er dog et par forskelle.

Chromecast

Chromecast kan bruges af alle enheder, uanset om du har IOS eller Android styresystem til din telefon, så derfor har Chromecast hurtigt vundet popularitet i mange hjem. Den er hurtig, fylder ikke ret meget og kan kobles på google home, som giver dig muligheden for at tale med din tv. Hvis du vil læse mere omkring Chromecast, så kan du læse Iphoneluppen.dk’s guide til en Chromecast.

Apple Tv

Apple TV er også en enhed du stikker i dit fjernsyn og så kan du styre fjernsynet fra din telefon. Men her kan du dog ikke bruge andre enheder end enten Iphones eller tablets, hvilket naurligvis begrænser fleksibiliteten en smule. Men begge to kan vise film og billeder direkte fra telefonen.