Her er de overvejelser du skal gøre dig, når du starter virksomhed

Her er de overvejelser du skal gøre dig, når du starter virksomhed

december 16, 2023 0 Af mai.britt_134

For mange er det at eje en virksomhed, være med fra start, og se det vokse til noget stort, en kæmpe drøm. En drøm, som kan hjælpe folk med at realisere deres drømme, når eller hvis de får succes med deres virksomhed. Men når du starter en ny virksomhed, er der flere ting du skal tænke over – der er nemlig utrolig mange ting man skal have styr på. Vi nævner her nogle af de vigtigste, og hvad du kan gøre for at komme i gang.

Optimering af dit workflow

Når du er kommet i gang, er det vigtigt at du arbejder så effektivt som muligt – og noget mange dvæler ved, er ved regnskabet. Det er langsommeligt, besværligt, og samtidig utrolig vigtig, at det bare spiller 100%. Ordet ‘workflow’ beskriver hvordan processen mod målet foregår – og alle ønsker at de selv, og deres medarbejdere, arbejder så effektivt som muligt; det er sundest for virksomheden, og giver tid til andre ting.

Løsningen på at optimere dit workflow indenfor regnskabsstyringen er at få dig et regnskabsprogram. Det er noget alle virksomheder bør gøre – også de helt små, nystartede virksomheder. Og du behøver ikke tænke noget videre over prisen – for der findes også gratis regnskabsprogrammer, som fungerer helt fint til langt de flestes behov. Der findes 2 helt store mastodonter, og en populær søgning på Google er Billy vs Dinero – navnet på de 2 regnskabsprogrammer.

Revisor / bogholder eller ej?

Ønsker du ikke at stå for regnskabet selv, så kan du overveje at anskaffe dig en revisor eller en bogholder. Det er ikke sikkert at du ved helt præcis hvad du skal bruge en revisor eller bogholder til, men det kan de fleste virksomheder heldigvis hjælpe dig med. Om det er bogføring eller generelt hjælp til tal, kan de hjælpe dig. Hvis du er i tvivl om hvem du skal vælge som din revisor eller bogholder, kan du bruge siden https://tjekrevisor.dk/.

Virksomhed eller selskab?

Noget du skal tage stilling til er om du ønsker at oprette en virksomhed eller selskab. Mange er usikre på hvad forskellen er, så den kommer lige her. Hvis du ejer en virksomhed, så hæfter du for virksomhedens forpligtelser selv. Har du derimod et selskab, har du hvad der kaldes begrænset hæftelse, og der hæfter du blot for det beløb, som du har skudt ind i virksomheden. Opretter du eksempelvis et ApS, hvor minimumsindskydelsen er 40.000, er det hvad du hæfter for – heller ikke selvom selskabet skylder mere end de 40.000 væk.

Den mest udbredte virksomhedsform er enkeltmandsvirksomhed. Her hæfter du som nævnt personligt. Er I flere, der går sammen om at stifte en virksomhed, og I ikke ønsker at skyde et højt beløb i det, kan I oprette hvad der kaldes et interessentskab (I/S).