Fire alternative investeringsformer

Fire alternative investeringsformer

december 16, 2023 0 Af mai.britt_134

Hvis du er en erfaren investor, ser du måske aktieinvestering som en god måde at supplere din månedsløn og generelle økonomi. Dette er ønskescenariet for de fleste investorer, men som mange også godt ved, får man ikke afkast på sin investering over natten. Det kræver en god portion tålmodighed og erfaring med investeringsmarkedet.

De lange udsigter og kravet om tålmodighed kan dog gøre, at nogle investorer har brug for lidt afveksling i ny og næ, som kan ske ved at afprøve nye spændende investeringsformer. Imens du venter på, at dine tidligere investeringer forhåbentligt giver afkast, kan du bruge tiden på at fordybe dig i nye og alternative investeringsformer.

Investér i ETF’er

ETF står for ”exchange-traded fund”, som indebærer en børshandlet fond. Dette er en bestemt type investeringsfond, som handles på børser. ETF’er både købes og sælges på børser konstant i løbet af en dag. De sælges til markedsprisen og kræver naturligvis, at der er både er købere og sælgere i markedet.

Har du et ETF-bevis, er du en del af en stor gruppe investorer, som er stillet overfor en portefølje af værdipapirer, som ejes af ETF’en – dette kan blandt andet være obligationer og aktier. En fordel ved ETF’er er, at man bliver gjort mindre modtagelig i forhold til dårlige tider for nogle få værdipapirer.

Prøv dernæst CFD’er

Kender du allerede til ETF’er, eller kalder dine investeringsevner på et andet alternativ, kan det være CFD’er er svaret. CFD står for ”contract for difference” og handles i sin simpleste form helt som en aktie. Du kan altså vælge at købe en CFD og efterfølgende sælge den og få afkast, når og hvis prisen stiger. En fordel ved at handle med CFD’er er, at du har mulighed for at ”gå kort” – dette betyder, at du kan få gevinst ved et kursfald.

Bliv endnu bedre til aktieinvestering

Mens du venter på, at der kommer afkast på dine aktieinvestering, kan du bruge tiden på at blive endnu bedre til at investere i aktier. Du kan vælge at gøre dette på flere måder. Et godt sted at starte er at udveksle erfaringer og gode råd med venner og bekendte, som også har erfaring indenfor aktiemarkedet. Derudover rummer internettet muligheden for timevis af research, som kan gøre dig endnu klogere på aktiemarkedet.

Du kan også undersøge hvilke virksomheder, du ønsker at købe aktier i næste gang. Der er mange forskellige virksomheder at vælge mellem og altså utallige muligheder.