Derfor bør du sikre den rette pensionsrådgivning i din virksomhed

december 16, 2023 0 Af faktura_141

Et godt forløb

Mange vælger at få pensionsrådgivning for netop af få hjælp til at gennemskue de mange ting, som gælder, når man snakker om pension. Gennem pensionsrådgivning vil virksomhederne blive præsenteret for en analyse af det nuværende pensionssamarbejde, og på den måde vil rådgivningen hjælpe med at finde frem til, om den pensionsordning, som virksomheden benytter sig af, er den bedste til at opfylde behovet for de ansatte heri.

Når man ved det, ved man også, om det vil være en fordel for virksomheden at ændre i den sammensætning af pensionen, som de har benyttet sig af hidtil.

Du kan spare penge

Hvis virksomhedens pensionsrådgiver hjælper med at finde den lavest mulige pris for forsikringsdækning og de laveste omkostninger, kan udgifterne til pensionsrådgiveren altså hurtigt blive tjent hjem. Du kan også tilpasse perioden med samarbejdet efter virksomhedens behov og derfor enten vælge at have samarbejdet i en kort eller længere periode. Det vigtigste er, at virksomheden sammen med rådgiveren finder frem til de bedste løsninger.

Andre fordele ved pensionsrådgivning

Alt efter den pensionsrådgiver du vælger, vil der være forskellige services, som bliver tilbudt. Derfor kan du også med fordel sætte dig lidt ind i dette, før du vælger, hvilken pensionsrådgiver du vil samarbejde med. Mange rådgivere vil lave en dybdegående vurdering af den pensionsordning, som virksomheden allerede har. Her vil rådgiveren typisk se på ting såsom hospitalsforsikring, invalidedækning, størrelse af pension mm.

Når rådgiveren har lavet sin vurdering, vil der typisk komme nogle forslag til optimering af den pensionsordning, som virksomheden allerede har. Derefter vil virksomhedens pensionsordning typisk blive sendt i udbud blandt det nuværende pensionsselskab og tre andre, og resultatet af dette vil altså blive afgjort efterfølgende.

Mulighed for en handlingsplan

Efter virksomhedens pensionsordning er blevet sendt i udbud, og der har været en afgørelse, vil virksomheden i dialog med pensionsrådgiveren nå frem til en aftale om, hvor ofte der skal afholdes møder. Disse møder bliver arrangeret for at holde virksomhedens pensionspolitik up-to-date. Under møderne vil det også være oplagt at gennemgå pensionsforholdene i virksomheden – på den måde sikres der, at der ikke er noget, som er blevet overset.