Alt om Børnepenge, SU og Kontanthjælp – Se hvornår de udbetales

Alt om Børnepenge, SU og Kontanthjælp – Se hvornår de udbetales

januar 26, 2023 0 Af WSPA.dk

I Danmark så er vi utroligt heldige at være en velfærdsstat hvor der findes utroligt mange muligeder for os danske borgere. Der er alt lige fra et sygehusvæsen som er komplet gratis for os alle sammen, der er mulighed for at gå på biblioteket, gratis uddannelse som vi endda bliver betalt igennem SU for at tage, for at sikre et højt akademisk niveau i Danmark. Men udover alle disse frynsegoder, så findes der også nogle flere offentlige udbetalinger som vi danskere kan få udbetalt i særlige situationer.

Hvilke offentlige udbetalinger snakker jeg om her og hvornår vil der være mulighed for at få dem udbetalt? Det kommer vi ind på i denne artikel, hvor jeg vil nævne nogle af de mest væsenlige.

Børnepenge

Børnepenge er en af de store privilegier vi har i Danmark. Hvis du er dansk statsborger og har et barn under 18, så vil du som forældre i Danmark få det der hedder børnepenge eller børn-ungeydelse. Børnepenger er en ekstra hjælp fra det offentlige som giver børnefamilier mulighed for at få lidt ekstra luft i økonomien. Denne udbetaling bliver udbetalt i hvert kvartal, og er fuldstændig skattefri. Der er idag omkring 660.000 børnefamilier der får børnepenge til omkring 1.200.000 børn og unge i landet.

Hvornår er der udbetaling af børnepenge?

Der er som nævnt længere oppe udbetaling af børnepenge hvert kvartal. Beløbet falder i takt med at børnene bliver ældre, hvor man får den største udbetaling når barnet er helt lille og så vil den gradvist falde.

Du kan se hvornår der er udbetaling af børnepenge og læse mere her.

SU

SU er en af de store privilegier vi har i Danmark, hvis man ønsker at uddanne sig. SU er nemlig det der hedder uddannelsesstøtte, som hjælper folk der gerne vil uddanne sig til at få en uddannelse, uden at skulle bruge alt sin fritid på at arbejde, men også hjælpe de studerende med at koncentrere sig om sit studie, for at få de bedst mulige kvalifikationer. Hvis man er over 18 år og dansk statsborger, så vil du kunne søge om at få SU, og så snart du har søgt og er godkendt, så skal du ikke fortage dig mere.

Hvornår udbetales SU?

SU udbetales hver eneste måned, og fungere lidt ligesom en løn. Du får pengene du får i SU indbetalt på din Nemkonto og beløbet afhænger af flere ting såsom hvor langt din bopæls adresse er fra det sted du studere, og om du eksempelvis også har børn.

Se hvornår su udbetales her.

Kontanthjælp

En af de fantastiske ting ved at bo i Danmark, er også at hvis man af den ene eller den anden situation har problemer med at få job, så vil man aldrig kunne ende på gaden alene af den årsag. Du vil nemlig kunne få det der hedder kontanthjælp og som i ældre dage blev kaldt bistandshjælp, hvor man får betaling af staten for at holde sig oven vande.

Kontanthjælp

Hvis man er i en situation hvor man ikke kan få et job og ikke er medlem af en a kasse, så vil man blive hjulpet af staten til at komme i job igen, og få økonomisk bistand til dette også i mellemtiden.

Der findes dog en masse forskellige regler og love som er gældende for at du kan få lov til at modtage kontanthjælp. Læs eksempelvis reglerne for kontanthjælp hvis du er over 30 her.

Læs også: Aktier for begyndere