4 nostalgiske onlinefænomener

4 nostalgiske onlinefænomener

december 16, 2023 0 Af faktura_141

Internettet er propfyldt med indhold; noget mere spektakulært end andet. Det meste indhold bliver der aldrig for alvor lagt mærke til – men så er der også det indhold, som på den ene eller anden måde går viralt, og ender med at blive et sandt onlinefænomen; ofte fordi, at indholdet er noget helt særligt. Det kan måske ikke siges om vores blog, så her kan du i stedet se fire eksempler på nostalgiske onlinefænomener, der blev populære for år tilbage – og nogle af dem er det endda stadigvæk!

The Million Dollar Homepage

Ambitionerne fejlede intet, da Alex Tev, en engelsk studerende, tilbage i 2005 lavede hjemmesiden The Million Dollar Homepage. Her tilbød Alex Tev virksomheder at købe reklameplads på forsiden, der bestod af én million pixels. Pris: $1 per pixel. Det betød, at Alex Tev kunne tjene en million dollars, hvis ellers han formåede at sælge alle pixels på forsiden. Om han reelt set troede på det selv eller ej, vides ikke, men faktum er, at Alex Tev i sidste ende formåede at lave en simpel hjemmeside om til 1 mio. dollars.

Starburst

Spilleautomaten starburst blev lanceret tilbage i 2012, da online casino stadig ikke for alvor var blevet populært. Ikke desto mindre blev starburst populær blandt online automatspillere stort set fra start, og har på trods af utallige udgivelser siden da stadig beholdt sin status som spilleautomaternes ukronede konge. Med andre ord – et sandt internetfænomen indenfor spilleverdenen.

Hvad siger Jakob?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal gøre det ene eller andet? Og kunne du godt tænke dig at få hjælp med at træffe beslutningen? Så kan du passende spørge Jakob om svar! Hjemmesiden Hvad siger Jakob er måske et af de mest kendte og nostalgiske onlinefænomener i Danmark. Siden er supersimpel – i stedet for at vente på at finde frem til et svar selv, kan du blot spørge Jakob ved at åbne hjemmesiden, hvorefter Jakob straks svarer enten ja eller nej. Og som der står på hjemmesiden, så kan der ikke stilles spørgsmål ved Jakobs beslutninger, da de opstår på magisk vis!

Elf Yourself

Er du vild med alfe? Så vil du helt sikkert også synes om internetfænomenet Elf Yourself – en hjemmeside, hvor du kan uploade billeder af dig og dine venner, hvorefter jeres ansigter placeres på alfe, der danser rundt i et sneklædt landskab. Lyder det syret? Det er det bestemt også, men ikke desto mindre er Elf yourself blevet et tilpas stort onlinefænomen til, at hjemmesiden bør figurere på denne liste.